Vuoksi, Imatra

Vuoksesta löytyy monia eri sukelluskohteita:

  • Virran mukana laskettelu erikohdista
  • Linnakosken veden alle jäänyt voimala, sijainti
  • Alajuoksulla hiidenkirnut, Jussi Solehmaisen kuvaamaa video kuvaa kirnuista: linkki


Vuoksen löytää keskellä Imatraa virtaavana jokena eikä siitä voi ajaa ohi. Itse "suorituspaikoille" on hieman hankala löytää, kannattaakin soittaa meille ja pyytää oppaaksi.

Yleensä sunnuntai päivinä on erityisen vähän virtausta johtuen pienestä juoksutuksesta. Muina aikoina virtaus on välillä aika kovaa ja sen huomaa voimakkaimpana rautatiesillan alla, jossa Vuoksi on kapeimmallaan (Suomen puolella).

Virran mukana "lillittelyllä" pääsee pitkiäkin matkoja riippuen virtaus voimakkuudesta. Muutamia hyviä sukelluskohteita:

  • Tainionkosken voimalan alapuolelta länsipuolelta Vuoksea, josta virta vie mukanaan jo ennenkuin pääsee vedenalle.
  • Sienimäen pumppaamon kohdalta alaspäin 6-tien sillalle asti, itäpuolella hyvä illemmalla kun aurinko on jo laskemaan päin
  • 6-tien sillalta alaspäin Varpasaareen (länsipuolella) tai Linnakosken mattolaituri (itäpuolella)
  • Linnankosken voimalarakennelma sijaitsee lähellä Imatrankoskea, paikalta löytyy pieni laiturin tapainen josta on helppo laskeutua ja nousta sukellukselle.

Linnakoski: Jussi S. videokuvaa


Rakennelmalle löytää kun lähtee laiturilta hieman alajuoksulle päin, voimala alkaa n. 20metrin päässä rannasta.
Voimalassa on monia turbiini aukkoja joista osa on jo hiekan peitossa, pato rakenteiden alle EI SAA missään nimessä mennä. Rakennelma on jo vanha ja ollut veden alla pitkään ja se voi sortua milloin vaan. Rakennelmien suojissa majailee paljon kaloja matikkaa, ahventa, jne. pientä ja isoa. Kuvia facebookin kuva osiossa mm. kuva rakenteesta